Prednosti

  • Posjedujemo dugogodišnje iskustvo i prisutnost u brodarskoj industriji u svjetskim razmjerima.
  • Kontinuirano praćenje i analiza prilika na globalnom brodarskom tržištu omogućuje nam uvid u trendove i prepoznavanje ciklusa u toj visoko profitabilnoj i propulzivnoj djelatnosti.
  • Svaki brod, samostalni je projekt registriran kroz samostalnu off-shore kompaniju sa sjedištem u Liberiji, jurisdikciji čije su regulacije brodarske industrije i povoljni porezni zakoni tradicionalno ohrabrivali osnivanje brodovlasničkih kompanija.
  • Dobit koju hrvatsko društvo, registrirano za obavljanje djelatnosti međunarodnog prijevoza robe, ostvari po toj osnovi oslobođena je plaćanja poreza na dobit.
  • Mogućnost da brodovi mogu biti upisani u hrvatski i inozemni upisnik brodova.

Zašto ulagati u pomorstvo?

Današnje tržišne prilike naglašavaju izrazitu isplativost i sigurnost ulaganja u brodarsku djelatnost. U prilog tome govore slijedeće činjenice:

  • Potrebe dobara na različitim dijelovima svijeta naglašavaju pomanjkanje brodova za prijevoz suhih tereta, naročito bulk carriera. Tržišni trendovi i perspektive u ovom sektoru su izrazito pozitivni u promatranom razdoblju do 2012. godine. To potvrđuje i činjenica da je danas oko 58% "handy size" brodova (brodovi za prijevoz suhih tereta nosivosti od 30.000 do 57.000 DWT) starije od 10 godina, što rezultira visokom profitabilnošću ovih brodova.
  • Na svjetskom tržištu brodova za prijevoz tekućih tereta, stupanjem na snagu tehničkih pravila i novije zakonske regulative, dolazi do izbacivanja sa tržišta tankera starije proizvodnje (sa jednostrukom oplatom) što rezultira povećanom potražnjom tankera konstruiranih po najnovijim tehničkim standardima. Promatrano u svjetskim razmjerima danas je na tržištu oko 47% "medium range" tankera (nosivosti oko 40.000 - 52.000 DWT) starije od 10 godina.
  • Visoka kapitalna vrijednost brodova i propulzivnost brodarske djelatnosti jamče sigurnost ulaganja i visoke profitne stope.
  • Mogućnost sklapanja dugoročnih charter ugovora sa kvalitetnim unajmiteljima jamči stabilnost povrata na uložena sredstva kroz duži niz godina.

Kontaktirajte nas

ULJANIK PLOVIDBA D.D.

Carrarina 6,
52100 Pula
Tel. +385 52 211 544
Fax +385 52 211 339

Karta - Kako do nas?

Putnička agencija

Putnička agencija

Bilo da želite putovati u daleke i egzotične destinacije, kupiti avionsku kartu ili samo popričati sa ljubaznim osobljem - na pravom ste mjestu! Saznajte više »

Kretanje brodova

Kretanje brodova

Pogledajte tablicu gdje možete pratiti odredišne luke brodova. Pratite kretanje brodova »