Novosti

Obavijest

Poštovani,

Dana 03. travnja 2019. godine Društvo je zaprimilo Rješenje o provođenju istrage protiv Društva zbog navodne sumnje da je uslijed radnji koje se stavljaju na teret bivšoj odgovornoj osobi u Društvu, a temeljem zaključenog Sporazuma o suradnji na zajedničkoj provedbi Projekta izgradnje 4 broda koje će 3. MAJ Brodogradilište d.d. graditi za domaće naručitelje, Društvo potencijalno ostvarilo navodno nepripadajuću imovinsku korist u ukupnom iznosu od 57.960.520,00 kn. Istraga u odnosu na Društvo kao pravnu osobu određena je isključivo iz razloga što je ista istraga određena protiv bivše odgovorne osobe u Društvu i njezina je izravna posljedica.

Bilo kakvo navodno neosnovano stjecanje imovinske koristi u bilo kojem iznosu Društvo izričito osporava s obzirom da temeljem istog Sporazuma Društvo zapravo potražuje naknadu štete u iznos od 80.082.182,03 kn te je dana 07. ožujka 2019. godine, sukladno članku 186.a Zakona o parničnom postupku, Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, i to kao nužnu predradnju pokretanja sudskog postupka protiv RH radi isplate, podnijelo zahtjev za mirno rješavanje spora vezano za naknadu štete u naprijed navedenom iznosu, a koju štetu je Društvo pretrpjelo upravo iz predmetnog Sporazuma.

Sa štovanjem,

ULJANIK PLOVIDBA d.d.
Igor Budisavljević, direktor

Kontaktirajte nas

ULJANIK PLOVIDBA D.D.

Carrarina 6,
52100 Pula
Tel. +385 52 211 544
Fax +385 52 211 339

Karta - Kako do nas?

Putnička agencija

Putnička agencija

Bilo da želite putovati u daleke i egzotične destinacije, kupiti avionsku kartu ili samo popričati sa ljubaznim osobljem - na pravom ste mjestu! Saznajte više »

Kretanje brodova

Kretanje brodova

Pogledajte tablicu gdje možete pratiti odredišne luke brodova. Pratite kretanje brodova »